vlt
Annons

Västerås Idrottsgala 2024

Därför valde storsponsorn att satsa på VSK

11 januari 2024

En framgångssaga som ledde till ett efterlängtat avancemang till allsvenskan.
Många kan känna sig delaktiga i VSK Fotbolls resa och en betydande del kan tillskrivas de sponsorer som möjliggjorde en långsiktighet på tränarposten.
– Jag har sett en potential i VSK och ville att Kalle Karlsson skulle få vara kvar. Man har ju bytt tränare så ofta och saknat långsiktighet, säger storsponsorn Hygientekniks vd och ägare Stefan Johansson.

Hygienteknik stolt partner till Västerås Idrottsgala 2024.
Stefan Johansson, Hygientekniks vd och ägare. Foto: Robert Bjarnefeldt.

EXTERN LÄNK: Hygienteknik erbjuder städprodukter för proffs

Efter 26 års väntan blev Västerås SK i fjol klara för att återigen spela i svensk fotbolls finrum. Stor lojalitet på sponsorsidan har legat till grund för att lyfta laget de senaste åren.

– Jag kände för flera år sedan att VSK kan gå långt och då ville jag vara mer delaktig i klubbens utveckling. Det här betyder mycket för alla människor i staden, säger Stefan Johansson, vd och ägare på Hygienteknik.

Hygienteknik har stöttat VSK Fotboll de senaste fyra åren och Stefan var på plats när avancemanget blev klart i den sista hemmamatchen. En speciell stund för Stefan, som annars gärna står i bakgrunden och inte vill ha något ljus riktat mot sig.

– Jag var på arenan en stund före avspark och det kom fram mycket folk som jag aldrig har sett. De ville skaka hand och tacka mig för att jag hjälpt VSK. Det värmde mitt hjärta, säger han.

Ordföranden: “Visar vad som är möjligt i staden”

Från klubbens sida finns det en tydlig tacksamhet för engagemanget och lojaliteten till stadens stolthet.

– De (Hygienteknik) blir ett draglok som visar vad som är möjligt i staden och det kanske även sätter press på andra företag. Jag tror att det är helt centralt att det finns den här typen av aktörer i Västerås, säger Magnus Breitholtz, ordförande på VSK Fotboll.

Stefan Johansson ser flera likheter mellan att driva företag och fotbollsklubbar.

– Ja, man behöver en långsiktig strategi i både affärsliv och en klubb. Det handlar om att kunna utveckla personer och skapa bra team, säger han och fortsätter:

– Och det är viktigt att värva rätt. Ibland uppstår en lucka och då gäller det att hitta rätt person som kan passa in. Vissa starka människor kanske inte alltid är rätt i gruppen, säger Stefan.

Tränaren motiverade storsponsorn

En person som däremot visat sig vara rätt man på rätt plats är VSK-tränaren Kalle Karlsson. Den tidigare journalisten tog över laget sommaren 2021 – och resten är historia. En stor anledning till att Hygienteknik valde att gå in och satsa hårt på VSK Fotboll var just Kalle.

– Jag har sett en potential i VSK och jag ville att Kalle Karlsson skulle få vara kvar. Man har ju bytt tränare så ofta och saknat långsiktighet. När jag kände att klubben var på rätt väg ville jag vara mer delaktig i klubbens utveckling.

Utöver fotbollen stöttar Hygienteknik bland andra VSK Bandy, Västerås Innebandy, Skälby IBK och Västerås IK i hockeyn. Det breda engagemanget för idrotten i stan kokas även ner i ett partnerskap till Västerås Idrottsgala, som går av stapeln den 13 februari.

EXTERN LÄNK: Köp dina biljetter till Västerås Idrottsgala här